10/11/2014

Hevoseni - Totilas


CH. Totilas

-Ranskanratsuponi
-Ori
-Tummanruunikko, rengastähti
-Tekijä: Katatu, Kht Chiaro & Hile, Kht Natura

Teimme Totilaksen alkukeväästä 2014 yhdessä Hileen kanssa. 

Totilaksella on jo kolme jälkeläistä: kaksosvarsat NA. Jupiter ja NA. Fastello, sekä erään yksityistallin CH. Equando. Varsoista Fasu (NA. Fastello) on tullut eniten isäänsä, se on nimittäin perinyt isänsä jääräpäisyyden. :D

Totilaksesta mulla ei ollutkaan melkein ollenkaan kuvia, joten kävin sitten räpsimässä siitä tässä yksi päivä kuvia ;)

Luonteeltaan Totilas on orimainen, arvaamaton ja joskus hieman äkäpussi. Ori on kovasti tammojen perään ja sitä ei mielellään tarhata tammojen vieressä, koska se on niin levoton silloin.


Ratsastaessa Totilas on energinen, arvaamaton ja joskus hieman tottelematon. Halutessaan se kuitenkin menee hyvin ja kuuntelee ratsastajan ohjeita. Ori osaa hypätä 80cm rataa, mutta kouluratsastuksessa ollaan päästy vasta Helppo A- tasolle.



Itse en ole kosaan pitänyt mitenkään erikoisesti Totilaksen ulkonäöstä, mutta en myöskään voisi myydä oria. Ei sen ulkonäössä ole mikään vialla, en vain erityisemmin pidä siitä :D Ori on kuitenkin ottanut paikkansa sydämessäni, ja koko tallissa. :3


Totilaksen lempilaji on varmaankin maastoratsastus. Se tykkää maastoilla paikoissa, joissa on tasainen, pehmeähkö hiekkapohja.

Vähiten ori piittaa kouluratsastuksesta. Se ei yhtään jaksaisi keskittyä koulukiemuroihin, tai edes uralla kävelemiseen. Totilas vain haluaisi juosta, eikä köpötellä kentällä koko tuntia, joten yleensä koulutunnin päätteeksi lähdenkin orilla maastoon. :)

6 kommenttia:

  1. Anonyymi10/12/2014

    ihana! tuleeks toi joskun myyntiin?
    kumman teistä oma se on sun vai hileen, et kumman luon se asuu ja kuka sil ratsastaa??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ei ainakaan lähiaikoina ole tulossa myyntiin. Ihan mun hevonen Totilas on, Hile vain on "auttanut" tekemisessä. Mun luona asuu ja mun omistuksessa on.

      Poista
  2. - Tuntematon Totilas xD
    Arvaatko mistä lainaus tuntematon? :D

    VastaaPoista
  3. Anonyymi10/18/2014

    Mä ajattelin kun katoin otsikkoa et herranjumala, Totilas (siis tottakai minä kömpelys luulin sitä OIKEAKSI Totilakseksi :D) Mut tuo on juuri söpö :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha XD Ei nyt ihan sentään Cx Kiitos, niihä se on :)

      Poista